Talentcoach

Wanneer is een sporter een talent…? Wat is talent…?
– Beter dan je leeftijdsgenoten?
– Betere techniek of meer tactisch inzicht?
– Uitblinken in iets zonder dat je er moeite voor hoeft te doen?

De meningen zijn enorm verdeeld over de definitie van Talent. Waar iedereen het over eens is dat Talent alleen niet voldoende is. Interessanter is de vraag waarom gaat er zoveel talent verloren? Hoe komen we van Talent naar Topper? Waarom redt de een het wel en de ander (die meer talent leek te hebben) het niet.
Hierin heeft het coachingsmodel TDG zich inmiddels meerdere keren bewezen. Dit model gaat uit van het aanwezige Talent en ontwikkelt deze verder waarbij de intrinsieke Discipline van de sporter de leidraad is. “Zeg wat je doet en doe wat je zegt”. Middels het stellen van realistische, haalbare doelstellingen maak je stap voor stap progressie. Progressie kun je beïnvloeden, maar de mate waarin kun je niet afdwingen.
Sneller als het kan, maar altijd realistisch en met het nodige Geduld.

Sport&Studie
“Je hebt talent” zegt iedereen, “maar school neemt zoveel vrije tijd in beslag”.

Het combineren van Sport&Studie is hierin één van de belangrijkste onderwerpen. Hoe combineer je nu sport en studie? Ook hierin is het TDG coachingsmodel een zeer goed hulpmiddel om de ontwikkeling van het talent in combinatie met de school goed vorm te geven, zodat prestaties op beide fronten kunnen worden behaald.

Wil je meer weten over talent coaching en het combineren van Sport&Studie…. mail je vraag.